måndag 1 september 2008

När min mamma dör ska hon bli en diamant

Jag hittade en riktigt kul liten spalt på aftonbladets hemsida som handlar om små vackra stenar gjorda av en avliden persons kremerade kropp. I Schweiz finns det ett litet företag som heter Algordanza som specialiserar sig just på att framställa syntetiska diamanter från människo-aska. Och detta är någonting som jag ska göra när min mamma dör. Då kan hon finnas hos mig för alltid och så kan mina barn ärva sin mormor senare när jag inte längre finns kvar i livet.

Jag berättade detta för min mor som häpnade först över det absolut för höga priset för ett konstgjort smycket. För en sån liten diamant skulle till att kosta 50.000 svenska kronor och det är kanske inte alla som har just de pengarna. Jag berättade då för min mor som faktiskt vill bli kremerad att hon kan ju betala detta lilla smycke som en sista gåva till mig när hon dör. Det blir ju en bra "begravning" och avslut på lidandet.
Då fick hon ännu ett beskymmer. Jag är ju inte den enda ungen i min syskonskara och hon undrade om vi skulle ha delad vårdnad på henne då. Var tredje vecka eller så?
Men min idé var då att man faktiskt kan göra tre små stenar som kan utsmycka en varsin egenköpt guldkedja varpå vårdnadstvist om sin egen mor inte behöver ske.

Jag tror i alla fall att detta skulle vara ett bra sätt att sörja sin mor på. Och så slipper man ju gå till en gravsten och larvigt prata med någonting som egentligen inte finns där. Man skulle ha henne nära sig resten av livet och veta att man gjort någonting vackert av det som en gång var det bästa i sitt liv.

Min mor ska bli en diamant för att jag älskar min mamma och jag vill alltid ha henne hos mig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

o så fick du mig att gråta med..älskar dig medav hela mitt hjärta

Anonym sa...

Tänk om våra diamanter blir stulna då!!! Då har vi inte mammma kvar alls! Nä du, d där går ju inte för sig, då måste vi först avskaffa tjuverit

Sarina sa...

Mamma: DÅ har du med andra ord ingen plats för de andra två? Visste väl att jag va den bästa ;)

Sanja: Vi delar upp morsan i tre lika stora delar och så gör jag en diamant av min del och ni få r göra vad ni vill med era delar :)

Sanna sa...

Jag tycker vi gör hela mamma till en diamant, vill inte Sanja ha sin del så blir det ju bara mer mamma åt oss

Anonym sa...

Hörrni..vänta med att bråka tills jag ÄR aska

Anonym sa...

Haha, ni är galna hela bunten! :)